Dejta ordningsvakt


Twittra Snap Nästa gång du är på festival och ligger i ditt tält och försöker få taket att sluta snurra så jäkla mycket, skänk en tanke åt personerna som håller sig nyktra för att du ska kunna vara säker.

Polisens grundutbildning Polisens grundutbildning för ordningsvakter Grundutbildningen till ordningsvakt genomförs på flera orter i landet. Du kan ansöka till utbildningen på vilken ort du vill men din ansökan om utbildning och förordnande ska skickas till den polisregion där du är folkbokförd.

Säkerhetsvakter på festivaler kanske ger intrycket av att bara vara där för att förstöra allt som är kul, men deras jobb är uppenbarligen rätt viktigt — typ som att de hindrar kraftigt beväpnade personer från att komma in på festivalområdet.

Annons Herman van Horsen har jobbat som dörrvakt i Amsterdam i över 35 år, och han har sedan långt tillbaka tappat räkningen på hur många festivaler och klubbar han jobbat på för att upprätthålla säkerheten. VICE: Hur kom det sig att du valde det här yrket?

POLICE BRUTALITY IN SWEDEN

Herman van Horsen: Efter att jag gick ut gymnasiet började jag gymma mycket och blev rätt stor och stark. På den tiden räckte det med att man var stor eller bra på att slåss för att man till slut skulle bli tillfrågad om man ville bli dörrvakt. I början av talet brukade några av de där riktigt stora dörrvakterna tvinga folk att dricksa dem innan man fick lämna klubben.

Det var inte förrän långt senare som allt blev reglerat och jag blev tvungen att ansöka om tillstånd för att få fortsätta jobba. Får du mycket uppmärksamhet dejta ordningsvakt kvinnor?

 • Dejt marieholm
 • Ονειροκριτης στρατιωτικα αυτοκινητα
 • Specialutbildning för ordningsvakter | Polismyndigheten
 • Επενδύω στα αγγλικά
 • Isbrytare dejting

Vi brukar få det, ja — de flesta vakter är ganska stora och starka dejta ordningsvakt är intressant för många kvinnor. När jag var yngre var det ibland kvinnor på festivaler som frågade mig rätt ut om jag ville visitera dem. Men än idag blir jag förvånad över hur många kvinnor i årsåldern som flirtar med mig.

Jag har dejtat kvinnor som jag träffat när jag jobbat, men jag har alltid varit väldigt försiktig och selektiv. Jag vill inte ha drama på jobbet.

singel kvinna i västra karaby

Vad är det konstigaste du behövt beslagta från någon efter du visiterat personen? En gång hittade jag en veinge dating site, men lyckligtvis var den inte så stor — och jag tror inte den var giftig. Ormens ägare tog med sig den hem innan han fick komma in på festivalen. Och förr i tiden brukade en del ta med sig såna där stora bredtandade kammar som skulle kunna användas som vapen. Men bortsett från det är det väl mest pistoler och knivar.

μαγιο 2015 ολοσωμα ερκα INART -ΤΣΑΝΤΑ ΨΑΘΙΝΗ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ 42X16X32/55

Man blir alltid misstänksam när man ser besökare släpa enorma väskor efter sig till endagsfestivaler, som om de ska åka på semester i tre veckor. På en festival i Dejta ordningsvakt, en by i närheten av Amsterdam, var det någon som satte sig ner och sket mitt i festivalområdet.

Specialutbildning för ordningsvakter Specialutbildning för ordningsvakter För att bli behörig att tjänstgöra vid exempelvis säkerhetskontroll i domstol eller vid högriskmatcher behöver du genomgå polismyndighetens särskilda specialutbildningar. Arenautbildning För att få arbeta under högriskmatcher krävs arenautbildning utöver grundutbildningen. Vid matcher som inte bedöms som högrisk räcker det med grundutbildning.

Jag har även sett folk som tillfredsställt sig själva mitt framför allihopa. Det var en som kräktes i ett glas och drack upp spyan. Människor kan vara riktigt äckliga.

You are here

Och vad är det mest obehagliga du sett? Jag tror det hemskaste har varit folk som fått sina drinkar spetsade med GHB, vilket lett till att killar blivit rånade och tjejer blivit överfallna.

dating i högsjö

Jag sparkade ut en kille från festivalområdet en gång för att ha spetsat en tjejs drink — jag hittade henne orörlig i ett tält med den killen ovanpå henne. Jag kommer aldrig glömma det, det var hemskt. Känner du dig någonsin otrygg på jobbet? Jag har blivit hotad med både pistol och yxa, och jag har fått ett ölglas krossat i ansiktet på mig — två gånger. Som tur är har jag aldrig blivit allvarligt skadad — båda gångerna hamnade glaset precis till höger om ögat på mig.

Säkerhetskontroll

Och de gånger jag blivit hotad med vapen har jag av någon anledning inte varit rädd när jag konfronterade de killarna. Bara det gjorde dem så pass osäkra att de inte visste vad de skulle göra. Jag har gjort det här dejta ordningsvakt 35 år, men det är väldigt sällan såna extrema saker händer. Händer det att du kan få skuldkänslor av att anmäla någon som har droger på sig?

Jo, ibland.

Floor-standing

När företaget man jobbar för har en väldigt strikt drogpolicy måste man följa deras regler. Men om det vore upp till dejta ordningsvakt skulle jag inte vara så hård mot någon som bar på en liten mängd för eget bruk. Och när jag ser väldigt unga personer som är helt väcka tycker de förtjänar medlidande snarare än att straffas.

Vilken är den mest kreativa platsen där någon försökt gömma droger? Jag tycker det är kul när folk trycker in sina påsar i håret.

Newsletter

Man ser dem inte men ibland ramlar dejta ordningsvakt bara ut. Hur känner du inför det dejta ordningsvakt att trots säkerhetsåtgärder lyckas de flesta festivalbesökare ändå smuggla in droger?

De flesta arrangörerna förstår att många av besökarna bara går på festivaler för att dricka och ta droger — så även de vinner på att folk tar droger. Jag tycker det vore bättre att göra det lagligt att ha en viss mängd droger på sig, så länge som det finns möjlighet att testa dem på festivalen.

Man kan inte stoppa folk från att ta droger, och den riktiga faran kommer från skiten som droger späds ut med.

Write a review

Men såklart har jag haft några dåliga erfarenheter med folk som blandat alkohol och kola eller ketamin, och de kan bli rätt aggressiva. Fast folk som bara är fulla kan ju också bli så.

dejtingsajt grebo

Hur länge kommer du fortsätta jobba med det här? De flesta säkerhetsvakter går i pension när de kommit upp i min ålder, men jag hoppas kunna fortsätta åtminstone ett år till, kanske två eller tre år. Jag tränar fortfarande fem gånger i veckan, och jag får ofta kommentarer på gymmet om hur stark jag är, oftast från yngre personer.

Men samtidigt måste jag kunna vara auktoritär, jag måste kunna gå emellan när folk blir aggressiva eller stökiga.

 • Speed dating i hököpinge
 • Organisation för Ordningsvakter – nonthaburifc.com
 • Βαλς με 12 θεούς βιβλιο τελος
 • Tio frågor du alltid velat ställa en säkerhetsvakt på festival
 • Singlar skåne
 • Polisens grundutbildning | Polismyndigheten

Realistiskt sett blir det svårare med åldern, så någon gång kommer jag behöva sluta.